2013. december 30., hétfő

Stahl-fele Epres spiral torta

6-8 adag lesz belole

A piskotahoz:
4 tojas
10 dkg cukor
1/2 kaveskanal sutopor
10 dkg finomliszt
1 1/2 evokanal olaj

A kremhez:
20 dkg porcukor
2-3 evokanal forroviz
25 dkg natur tejszines sajtkrem
1 citrom

Az osszeallitashoz:
3 evokanal narancslikor
15 dkg eperlekvar
20 dkg friss eper

Elkeszitese:
190C-ra a sutot elomelegitjuk. Sutopapirt teritunk egy kb. 30x40 cm-es sutolemezre.
A piskotahoz osszevegyitjuk az egesz tojasokat meg a cukrot, majd a sutoport a liszthez vegyitjuk. Fakanal segitsegevel beleforgatjuk a cukros tojashabba. Ezutan hozzakeverjuk az olajat is. 1 cm vastagsagban egyenletesen elsimitjuk a piskotat. 10-15 perc alatt megsutjuk.
A kremhez a porcukrot simara keverjuk forro vizzel, ehhez hozzadjuk a sajtkremet, a citrom reszelt hejat es a friss citromlevet izles szerint.
A megsult piskotarol lehuzzuk a sutopapirt, meglocsoljuk a narancslikorrel es hulni hagyjuk.
A piskotalapot megkenjuk eperlekvarral es 6 db egyenlo meretu, kb. 40 cm hosszu csikra vagjuk. Az elso csikot feltekerjuk, ez lesz a torta kozepe. A tobbit korbetekerjuk. Amikor kesz, akkora a tetejet, oldalat megkenjuk a kremmel. A vegen felszelelt eperrel diszitjuk a tortat.

Jo etvagyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése